Gospodarstwo Rolne Przemysław Rochowiak

Miejsca
MIEJSCE NIEPUNKTOWANE Pierwsze kozy w naszym gospodarstwie pojawiły się w 2018 roku i od razu skradły nasze serca. Mleka było coraz więcej ponieważ stado się rozrastało, więc postanowiliśmy zacząć produkcję serów. Początki były trudne lecz z pomocą znajomych serowarów rozwinęliśmy skrzydła . Produkujemy na małą skalę rozprowadzając towar do lokalnych sklepów oraz stacjonarnie z domu . Wartości odżywcze mleka i sera koziego wynikają z zawartości niezbędnych dla zdrowia składników odżywczych. Zawierają one białko, witaminy z grupy B, w tym B13 B1, B2, PP, kwas foliowy, witaminy A, D i E. Wartości zdrowotne - to przede wszystkim ratunek dla alergików. Kozie mleko ma o 8% mniej kazeiny niż mleko krowie. Zawiera w swoim składzie białka pozbawione globulin, które mogą wywoływać reakcje alergiczne. Mają także znacznie mniej laktozy. Regularne picie mleka koziego wpływa korzystnie na poziom cholesterolu we krwi. PRODUKT: Do zaoferowania mamy sery podpuszczkowe naturalne lub z przyprawami: pomidor, czosnek, bazylia, czosnek niedźwiedzi, pieprz kolorowy, papryka czerwona, papryka jalapeno (ostra), kozieradka, czarnuszka, żurawina; bruschetta; naturalny; Gouda -ser długo dojrzewający; jogurty: naturalne lub ze wsadem owocowym (truskawka, morela, czekolada ,owoce leśne ) UPUST: Po okazaniu aplikacji - rabat 8% (płatność tylko gotówką) ADRES: Dochanowo 26,  88-400 Żnin   Dostępność: Sprzedaż po wcześniejszym kontakcie telefonicznym (czwartek-sobota) tel. Przemek: 723 536 613