Moniser

Miejsca
MIEJSCE NIEPUNKTOWANE Nasze gospodarstwo rodzinne, trzypokoleniowe, położone jest na Kujawach, nieopodal Radziejowa, w którym od kilku pokoleń hodowane były krowy mleczne. Przygoda z wytwarzaniem serów zaczęła się niewinnie, bo od początkującego zestawu serowara. I udało się -pierwszy ser zasmakował wszystkim. Potem kursy, szkolenia, próby udane i mniej udane aż do 2020 roku, kiedy to ser marynowany, „dla leniwych” otrzymał tytuł Dziedzictwo Kulinarne Pomorza i Kujaw. Było to ogromne wyróżnienie i motywacja do dalszej pracy. W 2021 roku stworzyliśmy grupę producentów mleka nazwą Zdrowo Szamam. PRODUKT: Sery podpuszczkowe świeże z dodatkiem: kozieradki (smak orzechowy), czosnku niedźwiedziego, czarnuszki (smak ziołowy), czosnku, bazylii i pomidorów suszonych. Ser radziejowski (doskonały do topienia) Ser feta Ser marynowany (gotowiec dla leniwych ;) ) Twaróg tradycyjny Sery podpuszczkowe WĘDZONE Jogurt naturalny i mleko UPUST: Po okazaniu aplikacji - rabat 10%