Marzena Przytarska - syrop z buraka cukrowego

Miejsca
MIEJSCE NIEPUNKTOWANE Fjut (cyrop) – czyli tradycyjny syrop wyciskany z buraków cukrowych i gotowany aż do zgęstnienia. Ma ciemnobrązową barwę i karmelowy posmaku. Zawiera całe bogactwo witamin i soli mineralnych. Działa wzmacniająco i odtruwająco na cały organizm, posiada cały szereg witamin. Szczególnie wskazany do spożywania na wiosnę w okresie tzw. przednówku dla osób mających kłopoty z anemią będących w stanie przemęczenia, dla kobiet w ciąży i karmiących. Stosuje się go do słodzenia herbaty, mleka, domowych wypieków, a także do smarowania chleba, naleśników i wafli. Fjut Marzeny Przytarskiej otrzymał: Perłę 2012 i Certyfikat Marka Lokalna- Bory Tucholskie, został również wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych. PRODUKT: Fjut syrop z buraka cukrowego, w ofercie sezonowo również syrop z mniszka , sosny oraz z kwiatu czarnego bzu UPUST: Ceny producenckie ADRES: Przyrowa 9,  89-520 Gostycyn Tel. 600 687 116 (wskazany wcześniejszy kontakt telefoniczny)